Холщайн шницел
22 Декември 2011
6179
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
600 г телешко месо от бута или крехко свинско месо без тлъстина
сол
черен пипер
4 с.л. брашно
4 с.л. грис
4 с.л. галета
2 бр. яйца
мазнина за пържене
40 г масло
Месото се разрязва на шницели, които се начукват леко от двете страни, посоляват се с щипка сол, наръсват се с черен пипер, овалват се в брашното и след това в гриса. Оставят се да отлежат малко, потапят се в разбитите яйца, а след това в галетата и се изпържват в много гореща мазнина. Шницелите се изваждат в топла чиния и върху тях се слага тънки люспи от маслото.
Сервират се, поднесени с пържено яйце върху всеки шницел и с препържен бекон.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари