За приготвяне на тестото в купа поставете млякото, олиото, маята - натрошена, солта и захарта. Постепенно добавете брашното и месете, докато получите равномерно меко тесто.
Тестото се покрива и се оставя да почине 15 минути.
През това време яйцето, кетчупът, горчицата и майонезата хубаво се смесват с вилица. Кренвиршите се нарязват на половина, а две тави се покриват с хартия за печене.
Тестото се премесва и се разделя на две части.
От едната част върху набрашнен плот се разточва кора с дебелина 3-4 мм и се намазва с приготвената смес. Разделя се на 16 триъгълника, като внимавате ширината им да бъде колкото кренвиршите.
На всеки триъгълник се поставя с лек натиск парче кренвирш и се увива плътно на кифличка. Така се процедира и с останалото тесто и кренвирши.
След като се приготвят всички кифлички, фурната се включва да се загрее на 190-200 градуса.
Намазват се със сместа от яйце, поръсват се със сусам и се слага по малко парченце масло.
Поставят се в загрятата фурна и се пекат около 20-25 минути.
Хот-дог кифлички
10 Декември 2014
21174
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари