Тези кученца може да приготвите и от любимото си тесто за кифлички или хляб.
Замесва се средно меко тесто от всички съставки и се оставя да втаса. След това се премесва и разточва на кора с дебелина 1 см. С помощта на чашка или формичка от тестото се изрязват кръгове. Оформят се ушичките на кутретата - т.е. кръгчетата се разрязват отстрани и се прерязват отдолу. От зърна черен пипер се правят очите, а носът им се оформя от парчета маслини. Кученцата се поставят в намаслена тава или върху хартия за печене. Намазват се с жълтък, разбъркан с 1 супена лъжица олио. Оставят се леко да втасат - около 15 минути, след което се пекат на 220 градуса в предварително загрята фурна. След като се изпекат, се охлаждат, разрязват се през средата и се пълнят по желание - с кренвирш, зеле, маруля, пържени картофки и пр.