Храната, която съсипва ставите-Резултатът е остеопороза и артрит

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Храната, която съсипва ставите-Резултатът е остеопороза и артрит
4276
Снимков материал: pixabay.com
Храната, която съсипва ставите-Резултатът е остеопороза и артрит

Неправилното хранене е една от основните причини за артроза. Освен това затлъстяването е смъртоносна заплаха за ставите.

В отделна рискова група са хората, които консумират тлъсто месо и олио ежедневно.

Въпреки това, дори ако теглото на човека е нормално, има редица продукти, които могат да унищожат хрущяла и костната тъкан.

Кои са опасните продукти, които унищожават ставите?

Магданозът и зеленият лук съдържат оксалова киселина в състава си. След термична обработка, съдържащите се в тези продукти оксалатни естери се комбинират с калций, което води до неговото натрупване и абсорбция.

В резултат на това в бъбреците се образуват оксалатни камъни, които пречат на отделянето на соли на оксалова киселина от тялото и се получава системно възпаление и артрит на ставите.

Между другото, оксаловата киселина се намира и в зеления фасул, шоколада, какаовите зърна и фъстъците.

Според диетолозите има още една група продукти, които влияят неблагоприятно на ставите. Това са продукти, в които има много фосфор, но не достатъчно калций.

Сред тези продукти са домашни птици, зелени зеленчуци, картофи, риба и други. Всички те допринасят за отлагането на калциево фосфатни соли във влакнести тъкани, сухожилия и хрущяли.

В резултат на това възниква остеоартроза и спинална артропатия.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft