Храните, които понижават холестерола

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Храните, които понижават холестерола
77286
Снимков материал: pixabay.com
Храните, които понижават холестерола

Храните, които понижават холестерола

 

Този списък с храни ще ви помогне да намалите лошия холестерол и да увеличите добрия. Ако тези храни вече присъстват в менюто ви – продължавайте в същия дух, ако не – прибавете ги! За най-добри резултати, прибавете тези храни към добре балансирана диета и активен спорт.

Овесени ядки

Ако искате да намалите холестерола си, ключът може да е просто да смените закуската си.

Прибавете овесени ядки и ще видите как лошият холестерол ще ви се намали с 5,3% за 6 седмици.

Червено вино

С това твърдение учените ни дават още една причина да си пийваме по една чаша вино всяка вечер. Ключът към ползотворния ефект се крие в гроздето.

Сьомга и мазна риба

Омега-3 мастните киселини са едно от чудесата на здравето на света, които са показали, че предотвратяват сърдечно-съдови заболявания, деменция и други болести. Освен това тези мазнини намаляват и холетерола, което е още едно основание да прибавите риба към менюто си.

Чай

Чаят е известен с антиоксидантното си действие, но освен това се оказва, че намаля и холестерола. Сега е и сезонът на чайовете, така че заместете кафетата с чай!

Шоколад

Шоколадът е мощен антиоксидант и помага за намаляване на холестерола. Но най-добре си купувайте черен и горчив шоколад, защото в сравнение с млечния шоколад, има 3 пъти повече антиоксиданти, които пречат на кръвните тромбоцити да залепнат.

Спанак

Този популярен зелен зеленчук съдържа много лутеин, който предпазва от сърдечни проблеми , като помага на артериите да не се запушват от лош холестерол.

Чесън

Чесънът предотвратява образуването на кръвни съсиреци, намалява кръвното налягане и предпазва от инфекции. Според последни изследвания, той помага за спиране на плаката, която запушва артериите, в най-ранен стадий и предотвратява залепването на холестеролните телца по стените им.

Зехтин

Тази обща съставка в готвенето е много полезна, защото съдържа мононаситени мастни киселини, които понижават холестерола и като страничен ефект – стопява мазнините по корема!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft