Храните с оранжев цвят намаляват риска от рак

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Храните с оранжев цвят намаляват риска от рак
3787
Източник: БГНЕС
Снимков материал: pixabay.com
Храните с оранжев цвят намаляват риска от рак

Оранжевите храни съдържат невероятни свойства, които намаляват риска от рак. Учените представиха и другите предимства, заради които е препоръчително да се храним с повече оранжеви храни.

Много изследвания показват, че портокалите намаляват холестерола в кръвта и ускоряват изгарянето на мазнините. Морковите са пълни с витамин "А" и забавят процеса на стареене. Папаята поддържа здрава храносмилателната и имунната система, а тиквата е отлична за поддържане на здравето на сърцето. Предимството на тиквата е, че може да се използва и в сладки, и в солени рецепти. Сладките картофи съдържат много витамин "А", имат противовъзпалителни свойства и убиват бактериите, които причиняват акне. Тропическият плод гуава е богат много на ликопен, мощен антиоксидант, който се бори срещу рака.Той съдържа 63% повече калий, отколкото има в бананите.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft