Христо Мермерски за бичът на 21-ви век

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Христо Мермерски за бичът на 21-ви век
24750
Източник: Всеки ден
Снимков материал: pixabay.com
Христо Мермерски за бичът на 21-ви век

Проф. Мермерски, учите ни как да се лекуваме с билки.

Но кажете каква е вашата рецепта за дълголетие? Вие сте на 81 години, а сте свеж като репичка!

Има много рецепти, които допринасят за дълголетието. В основата на поддържане на младостта е пречистването на организма. Той трябва да се освободи от токсините и да бъде възобновяван. Ние в организма имаме 10 пъти повече бактерии, отколкото клетки. Битката с тях трябва да става ежедневно. Има правила за хранене, които трябва да се спазват, за да подпомогнат тези процеси. Трябва да се храните по няколко пъти на ден по малко и да го правите с удоволствие. 
Червеното вино играе голяма роля за поддържането на младостта. То помага най-вече на сърцето. Защото момичета и момчета като мен, в тази възраст, вече имаме два основни проблема - със сърцето и с мозъка. Виното е уникално и рецептата за дълголетие може да бъде направена от всеки. Важно е да се прави с червено вино, защото в него има танин, който се бори с болестотворните организми. Рецептата е следната: взимате един литър домашно червено вино, слагате 12-13 стръка пресен магданоз в него, след това добавяте 2 лъжици ябълков оцет и сместа се вари на бавен огън, така че да ври 7-8 минути. След това чакате сместа да изстине до под 40 градуса и към нея се слагат 350 грама мед. Може да се добави и малко алое вера по желание. Получава се една уникална смес, която пият само боговете на Витоша. Течността се пие сутрин, обед и вечер, 30 минути преди хранене. Французите правят много правилно, те пият по 1-2 чаши вино на обяд и на вечеря. Затова те са народът с най-малко сърдечни проблеми в Европа.

 

Какви основни билки трябва да държим вкъщи?

Това е много индивидуално, защото различните хора страдат от различни неща. Но има една храна, която събира в себе си 300 билки. Това е полифлорният мед и е единствен по рода си. Пчелите вършат една благородна работа, а ние им крадем труда. Те кацат на стотици растения и вземат най-ценното от тези растения. Цветът е този, който съдържа най-ценните вещества. Никой в света не може да ви приготви по-полезна и благотворна смес от пчелите. Медът действа добре на всички органи, но най-добре действа на сърцето и мозъка. Така че моят съвет е да купувате и ядете полифлорен мед, но директно от пчелари, за да е чист.

 

Нетрадиционната медицина лекува ли успешно болести, с които традиционната не се справя?

Да, и примерите са десетки. В това число е алергията, която мъчи все повече хора. Фармацевтичната медицина само тушира проблемите, но не лекува. За алергични хора аз давам рецепта, която не само ще ги облекчи, но и ще ги излекува напълно. В 700 милилитра вода се слагат 2-3 лъжици живовляк, 1 лъжица жълт кантарион и 1 лъжица маточина. Това се пие през целия ден, но без да се ядат консерви и колбаси. За 7-8 дни симптомите отшумяват, а за месец човек може да се излекува от алергията. Има и нещо още по-интересно. При гангрена на крайници съвременната медицина е безпомощна и директно реже крайника. Аз съм против рязането и лекувам. В тези случаи се прави компрес с черен имел. Друг начин е да сложите крака в дълбок съд с много топла вода. Идва момент, в който кожата започва да се цепи и гнойта да изтича. Тогава само се почиства с риванол. 
Има още една болест, която уж не се лекува - пиелонефритът. Той всъщност се лекува. 200 грама шипка се варят в 8 литра вода, докато станат 4 литра. Това се пие вместо вода. През това време обаче не се яде люто и кисело. Природната медицина лекува успешно и херпес зостер. Това е много силен вирус. В тези случаи взимам глина, престояла 20 дни на слънце, и мажа болното място. Така за 5-6 дни едно толкова сериозно заболяване ние лекуваме за никакви пари.

 

И все пак бичът на 21-ви век е ракът. За него има ли природен лек?

Има, разбира се. Но пак зависи къде е туморът. Въпреки това има една рецепта, която бори самите туморни клетки и помага на имунната система. За целта се взимат 400 грама необработвана пшеница, слагат се в чист стъклен буркан. Пълни се с вода и се оставя да престои 10-12 часа. Водата се изцежда и зърната се измиват. Един ден по-късно ще се появят кълнове с големина 1-2 мм. В машина за месо или блендер се мелят заедно чесън, орехи и пшеницата с кълнове. След това се смилат 5 лимона заедно с кората и се добавят в сместа. От 10 лимона се изцежда само сокът и се добавя. Накрая добавяме и меда. Сместа, която е чудотворна, се прехвърля в стъклени буркани и се съхранява в хладилник. Използва се, след като престои 3 дни. Може да се ползва и като профилактика.

 

Това ли е универсалната рецепта?

Да, но има още една много важна. Тя съдържа моркови. Те са изключително полезни и трябва да се ядат често. Само с един морков си набавяте витамин С за един ден и витамин Е за 4 дни. Ако вие си направите една салата с рендосани моркови и към тях добавите зехтин, който е пълен с витамин Е и омега киселини, и към него се сложат и 30 слънчогледови смлени семки, 15 капки клеева тинктура, която премахва вируси, инфекции и други, и накрая сложите мед, то вие създавате една уникална храна. С нея решавате важни въпроси, като създавате истинска противоракова бомба. От друга страна, тази смес се бори със свободните радикали. Тези витамини са чудесни и чистят токсините. Ако консумирате това всеки ден, ще сте здрави.

 

Напоследък все слушаме колко вредни и пълни с пестициди са плодовете и зеленчуците по пазарите. Нали именно на тях трябва да наблягаме?!

Не бива всичко, което се каже или напише от някой глупак, да се приема за чиста монета. Когато говори един човек, той трябва да има понятие за фотосинтезата. Ето, една диетоложка обясняваше как пъпешите били пълни с нитрати. Пълна глупост! Убиецът на нитратите е слънцето. Следователно плодовете, които са на открито и ги пече слънцето, нямат нитрати или поне не са в големи количества. С нитрати са парниковите плодове и зеленчуци. В малки количества всъщност нитратите са полезни, защото участват в образуването на клетъчната мембрана. Има обаче и лоши примери, за които трябва да се говори. Онзи ден в предаването, което водя, разрязах един домат и какво да видя?! Половината вътре беше зелен, а отвън беше червен. Преди 25 години в България имаше държавен стандарт, според който зелено можеше да има само дотам, където е била дръжката. Зеленината вътре в домата има киселини, които докарват стомашни проблеми. Ако аз бях земеделски министър, бих сложил дежурни специалисти, които да проверяват зеленчуците и като разрежат един домат и видят вътре зелено, да върнат цялата партида. Най-много подобни проблеми имаме с вноса от Турция. У нас куца контролът. В това е проблемът!

 

Вие самият как се грижите за здравето си?

Когато бях студент, ядяхме евтини кюфтета и шницели. Те бяха много мазни, но и много вкусни и задоволяваха гладния студент. След това, когато започнах да се занимавам с природолечение, обаче промених изцяло начина си на ядене. Никога не преяждам, това е много вредно. Вече цял месец закуската ми е 1 домат, 1 краставица и една чаша зехтин екстра върджин. Повечето вечери вечерям същото. През деня хапвам в стол, но по малки количества.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft