За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Хрупкава баница за рекорд: запичаш, заливаш и допичаш - толкова е елементарно!
Хрупкава баница за рекорд: запичаш, заливаш и допичаш - толкова е елементарно!
20 Март 2016
10225
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 супена лъжица сол
300 гр. прясно мляко
200 гр. топла вода
3 яйца
кори за баница или още по-добре - юфка
В тава сложете юфката (накъсаните кори - най-добре ако са печени на сач). Поръсете с олио. Поставете ги във фурната на 150 градуса, колкото да се зачервят. След това извадете тавата и залейте с плънката.
В отделен съд пригответе плънката. Разбъркайте млякото добре с топлата вода и добавете солта. Щом залеете запечената юфка със сместа, пъхнете във фурната. Оставете баницата да се пече около 15 минути. Така приготвената хрупкава баница е готова за сервиране!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари