Хрупкава коричка и сочна плънка със сирене - нереално вкусно! Баница с печени кори - влюбваш се...
31 Август 2016
11115
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Всеки може да прави баница - рецептите са хиляди. Но днес ви предлагаме да опитате нещо различно - вкусна домашна баница със сочна плънка от сирене и кашкавал, и хрупкава препечена коричка! Дълго ще въздишате по този вкус!
Продукти:
3 бр.
големи печени кори за баница
300 гр. сирене , най-добре прясно, тип Моцарела
200 гр. кашкавал
0,5 л кисело мляко или айрян
3 яйца
1 връзка копър
сол на вкус
Приготвяне:
- Смесете яйцата със солта и киселото мляко.
- Сиренето и кашкавала настържете на едро ренде. Нарежете зелениите. След това смесете сиренето с билките. Плънката е готова!
- Сложете в тавичка голям лист кора. Ръбовете оставете висят по стените на формата.
- Останалите кори накъсайте на парчета с произволен размер. Потопете всяко яйчено-млечната смес. Подредете ги в средата на тавата.
- След това Изсипете отгоре сместа от сирене и зелени подправки. Редувайте така слоеве напоени кори и плънка, докато запълните тавата.
- Накрая покрийте всичко с висящите краища на кората и намажете с останалата яйчено-млечна смес.
- Пъхнете във фурната на 180 градуса за 25 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари