Хрупкава ледена торта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Хрупкава ледена торта
Хрупкава ледена торта
admin
Добавена от: admin
7227
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Разрежете шушулката ванилия и извадете семенцата, след което ги пуснете в сместа от мляко и сметана и кипнете. Оставете сместа да се охлади. Разбийте жълтъците и захарта на пухкав крем, след което постепенно добавете получения крем към млякото, като бъркате непрекъснато. Сложете сместа в тенджерка, извадете пръчицата ванилия и бъркайте с дървена лъжица на слаб огън, докато се сгъсти (сместа не бива да завира). Прехвърлете тенджерката в съд със студена вода и продължете да разбивате крема, докато се охлади.

Прехвърлете охладения крем в метална купа и сложете във фризера за най-малко шест часа (не забравяйте от време на време да разбърквате).

Разтопете шоколада. Натрошете овесените ядки и ги разбъркайте в шоколада. Разделете сместа на две и я сложете в две кръгли форми (диаметър 18 см). Оставете да се втвърди. Половината от боровинките сварете с 2-3 супени лъжици вода, оставете сместа да изстине, след което добавете и останалите плодове.

Извадете сладоледа, оставете леко да се размрази и в половината разбъркайте боровинките. Върху втвърдения шоколадов блат, който ще е основа на тортата, сложете чистия ванилов сладолед, покрийте с другия шоколадов блат и боровинковия сладолед. Сложете тортата във фризера за около два часа.

Преди поднасяне извадете от фризера, за да се размрази леко.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft