Хрупкави банички-хапчици - макси удоволствие в мини опаковка! Не спираш да опитваш, докато не излапаш цялата тава!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хрупкави банички-хапчици - макси удоволствие в мини опаковка! Не спираш да опитваш, докато не излапаш цялата тава!
Хрупкави банички-хапчици - макси удоволствие в мини опаковка! Не спираш да опитваш, докато не...
10062
Хрупкави банички-хапчици - макси удоволствие в мини опаковка! Не спираш да опитваш, докато не излапаш цялата тава!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако ви се похапва нещо хрупкаво и същевременно мекичко, което да изпълни всичките ви сетива с наслада и прекрасен аромат, то тази рецепта за мини-банички е за вас! С големината на една хапка те ще погъделичкат приятно небцето и ще оставят неповторим вкус, който ще жадувате отново и отново! Приготвили сме ви подробно описание на рецептата със снимки - запрятайте ръкави и да започваме!

Хрупкави банички-хапчици

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

  • 250 мл хладко прясно мляко
  • 250 мл хладка вода
  • 2 чаени лъжички суха мая
  • 1 супена лъжица захар
  • 1 супена лъжица сол
  • 1 супена лъжица оцет
  • 700-750 г брашно
  • 150 г масло/маргарин + 60 мл масло

За плънката:

  • 700 гр. спанак + 400 гр.
фино сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 

В дълбока купа смесете всички съставки, след което постепенно започнете да добавяте брашното. Размесете първо с лъжица, а когато тестото стане стегнато, продължете да месите на ръка, докато спре да лепне.

Трябва да е средно меко. Отгоре се намазват с две супени лъжици олио, съдът се покрива и се оставя на топло да втасва за 45 минути или докато удвои обема си. През това време пригответе плънката, която може да е по ваш избор.

Този път приготвихме плънка от спанак и сирене. Измийте спанака и го нарежете на ситно, след което го сложете на огъня с малко вода да ври, докато омекне. Прецежда се и се оставя да изстине, след което се смесва със сиренето и сол на вкус. През това време разтопете маслото заедно с олиото.

Втасалото тесто разделяме на 8 части и от всяка част оформяме топка. Покрийте топките и ги оставете да починат 5-10 минути, след което ги разточете на тънки кори върху леко набрашнена повърхност.

топки тесто

тесто с мазнина

След като сте разточили хубаво кората, намажете отгоре с разтопената мазнина и започнете да прегъвате като книга, докато получите дълъг правоъгълник и след това квадрат.

прегъване тесто

правоъгълник тесто

Така сгънатите квадрати оставете настрани (още по-добре на студено) покрити, докато разточите останалите кори. Когато сте готови с всичките осем топки тесто, вземете първия сгънат квадрат и върху набрашнена повърхност го разточете на тънка правоъгълна кора.

тестени квадрати

тесто с плънка

В единия край на кората сложете една осма от плънката, след което внимателно завийте на руло. Повторете процедурата с цялото останало тесто. Наредете рулцата в тава, застлана с хартия.

баница рула

Нарежете ги на желаната големина, покрийте ги с кърпа и ги оставете да втасат за 20 минути или колкото е необходимо, за да се надуят малко. 

баница хапчици

След това ги намажете с останалата мазнина и печете в загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути.

банички-хапчици

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft