Хрупкави вкусни тиквички по френска рецепта (идеални и за мезе). Опитайте любимите тиквички по един напълно нов начин (Видео)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хрупкави вкусни тиквички по френска рецепта (идеални и за мезе). Опитайте любимите тиквички по един напълно нов начин (Видео)
Хрупкави вкусни тиквички по френска рецепта (идеални и за мезе). Опитайте любимите тиквички по...
800290
Източник: topactualno.com
Хрупкави вкусни тиквички по френска рецепта (идеални и за мезе). Опитайте любимите тиквички по един напълно нов начин (Видео)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези хрупкави тиквички по френска рецепта като нищо ще се превърнат в едно от любимите ви ястия

Сезонът на тиквичките дойде, а хората, които ценят вкусовите им качества и сравнително лесно и бързо приготвяне по различни начини, са действително много. Поради това днес представяме и една от нашите любими рецепти.

А тя е за приготвяне на хрупкави тиквички по френска рецепта.

 

Необходимите продукти за четири порции са четири по-големи тиквички, една чаша хладка вода, около 200 грама брашно, олио за пържене, сок от един лимон, сол на вкус, връзка нарязан на ситно магданоз, един белтък и черен пипер също на вкус.

 

Трябва да уточним, че към тиквичките има и сос, така че за него подгответе тези продукти – 3-4 пресни домата, глава лук, две лъжици зехтин, сол на вкус, няколко скилидки чесън, една лъжица масло и половин връзка нарязан магданоз.

И така, започваме приготвянето на хрупкавите тиквички по френска рецепта, което протича по следния начин.

Първо правим панировката като смесваме брашното, олиото, солта и водата. Бъркаме, докато се получи гъста хомогенна смес и оставяме да престои около час-два (ако нямаме време, може и по-бързо). Режем тиквичките на кръгчета и ги подправяме с лимоновия сок, черния пипер, солта имагданоза като също ги оставяме да престоят така между половин и един час.

Разбиваме на сняг белтъка и го добавяме към панировката, след което изцеждаме внимателно тиквичките и ги овалваме в сместта. След което ги пържим на среден огън, докато приятно и апетитно се зачервят.

Соса приготвяме като режем лука ситно и го запържваме до златист цвят, а после прибавяме счукания чесън и нарязаните домати. Посоляваме и оставяме на покъкри около петнадесетина минути.

Тиквичките се отцеждат добре от мазнината (може да изголзвате салфетки), след което се прибавят към соса, който е отлична и адски вкусна гарнитура.

По ваше желание и ако обичате, бихте могли да добавите към соса си и малко босилек. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft