Хрупкави домашни бишкоти - приготвят се за нула време, пекат се 7-8 минути, стават и за торта, и за Тирамису!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хрупкави домашни бишкоти - приготвят се за нула време, пекат се 7-8 минути, стават и за торта, и за Тирамису!
Хрупкави домашни бишкоти - приготвят се за нула време, пекат се 7-8 минути, стават и за торта, и...
2440
Хрупкави домашни бишкоти - приготвят се за нула време, пекат се 7-8 минути, стават и за торта, и за Тирамису!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ви предлагам лесна рецепта за хрупкави сладки с форма на бишкоти . Те отнемат много малко време за приготвяне и използват само 4 основни съставки.

Домашните бишкоти се пекат само за 7-8 минути и излизат много благодарение на малкия си размер. Отличават се с нежност и наситен кремообразен вкус. Ето необходимите продукти:

Домашни хрупкави бишкоти

Продукти:

  • 160 гр. брашно
  • 140 гр. пудра захар
  • 130 гр. масло
  • 1 яйце
  • 1/2 ч.л. ванилия
  • 1 равна ч.л. бакпулвер

Приготвяне на тестото:

Изсипете пудра захар в голяма купа, добавете ванилия и масло със стайна температура.

масло с брашно

Смесваме съставките с шпатула, докато масата стане лека и въздушна, което може да стане и с помощта на миксер, но аз избрах по-прост начин.

маслен крем

След това чукваме яйцето и внимателно с вилица го объркваме в сместа. Някои рецепти изискват само белтъка, но според моя опит цяло яйце прави бисквитките по-крехки, като същевременно запазват хрупкавата си текстура.

яйце в тестото

След като масата стане хомогенна, започваме постепенно да добавяме пресято брашно с бакпулвера. Тестото се получава меко, гъсто и ароматно.

тесто за бишкоти

Прехвърляме част от тестото в сладкарски пош. Можете също така да използвате здрава найлонова торбичка. Шприцоваме тестото върху тава, застлана с хартия за печене, като оформяме малки ленти. Първо можете да направите маркировки върху пергамента с молив за равномерност. Аз използвам накрайник с диаметър 1 см, като оставям 4 см между лентите, ако е по-малко може бисквитките да се слепят.

бишкоти шприц

тесто за бишкоти в тава

Загряваме фурната на 180 градуса. Бисквитките се пекат бързо и трябва да се наблюдават внимателно.

изпечени бишкоти

Бишкотите са готови, когато станат златисти и хрупкави, но все още нежни и кремообразни на вкус.

домашни бишкоти

Тези домашни бишкоти са популярни както сред децата, така и сред възрастните. С помощта на накрайник с по-малък диаметър можете да получите още по-тънки и многобройни бисквитки.

хрупкави бишкоти

Пече се на 180°C около 7-8 минути. Времената и температурите за печене може да варират в зависимост от вашата фурна. Ако ви е харесала тази рецепта, непременно я опитайте у дома!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft