Хрупкави краставички за зимата-Студен метод: без оцет, без вряща вода, без захар

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хрупкави краставички за зимата-Студен метод: без оцет, без вряща вода, без захар
Хрупкави краставички за зимата-Студен метод: без оцет, без вряща вода, без захар
59624
Хрупкави краставички за зимата-Студен метод: без оцет, без вряща вода, без захар
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта за консервиране на краставици се счита за една от най-успешните и вкусни. Предлагаме ви да опитате.

Ще ви трябват следните съставки за готвене:

  • краставици;
  • зеленчуци за консервиране;
  • чесън, люта чушка;
  • сол - 100 г на 1 литър вода (1 кг сол на 10 литра вода).

Процес на приготвяна на краставички за зимата

  • Измийте добре краставиците и зеленчуците, които използвате за консервиране.
  • Измийте добре бурканите и разпределете зелените, скилидките чесън, резенчетата лют пипер на дъното и сложете краставиците, като ги прехвърлите към зелените.
  • Разтворете солта във вода, изсипете маринатата в буркани. Покрийте бурканите с капаци, поставете ги на стойки, където маринатата ще се отцеди по време на ферментацията на краставиците.
  • Оставете бурканите за 3 - 5 дни на стайна температура.
  • Изцедете водата, измийте краставиците няколко пъти с чиста, студена вода, налейте студена вода и затегнете капаците. Съхранявайте на хладно място.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft