Хрупкаво и сочно пилешко с пикантен сос - просто вкусно. Хубаво е, че крилцата могат да се приготвят у дома на фурна. И няма нищо сложно в рецептата. Вижте и рецепти за марината за пилешко месо .
Съставки
- 1 кг пилешки крилца
- 3–4 супени лъжици соев сос
- 3 скилидки чесън
- смлян черен пипер на вкус
за соса:
- 50 г масло
- 50 г доматено пюре
- 30 г кафява захар
- 1/3 ч. л.
Приготвяне:
сос
За маринатата счукайте 3 скилидки чесън и ги накълцайте наситно. Добавете чесъна към крилцата и разбъркайте. Добавете също соев сос и смлян черен пипер. Оставете крилцата да се мариноват на стайна температура за поне 30 минути.
Сложете маринованите крилца върху тава за печене, след като отстраните остатъците от чесъна, за да не загори във фурната. Задайте фурната до 220 градуса. Поставете крилцата във фурната за 20 минути. През това време трябва да обърнете крилцата, така че да покафенеят от двете страни.
Разтопете 50 г масло на слаб огън. Добавете кафява захар към него. За пикантност добавете и люти чушки (сушени, течни или на прах).
Когато захарта се разтвори, добавете доматено пюре. Разбъркайте соса, но не го довеждайте до кипене. Посолете соса и добавете към него настърган чесън.
Изсипете соса върху изпечените крилца и разбъркайте. Може да добавите и черен смлян пипер на вкус. Оставете крилцата за 10 минути, така че сосът да се разтече и да попие в пилето.
Вижте това видео за подробна рецепта.