Хрупкави кюфтенца а ла Марги Хранова - 100% божествен вкус без нито грам месо!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хрупкави кюфтенца а ла Марги Хранова - 100% божествен вкус без нито грам месо!
Хрупкави кюфтенца а ла Марги Хранова - 100% божествен вкус без нито грам месо!
23466
Източник: chujdozemec.com
Хрупкави кюфтенца а ла Марги Хранова - 100% божествен вкус без нито грам месо!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сред актрисите у нас, както се оказва, има и много добри кулинарки. Вече знаем за способностите в кухнята на Катето Евро и сме ви предлагали нейни изпитани рецепти.

Но ето че и обичаната българска естрадна певица Маргарита Хранова е перфекционист не само на сцената, но също така и в кухнята.

В бранша е известна като една от най-добрите кулинарки. Нещо повече – готвенето ѝ е хоби, а се твърди, че заедно с Йорданка Христова и Кристина Димитрова неведнъж са си разменяли рецепти. Ето едно от любимите ястия на Марги, рецептата, за което, тя споделя с удоволствие – хрупкави кюфтенца от гъби и картофи .

Кюфтенцата на Марги Хранова

Продукти:

500 г култивирани гъби печурки

300 г картофи (3 средно големи картофа)

1 глава лук

4 яйца

2 филии хляб

200 г прясно мляко

1 връзка магданоз

универсална подправка

галета

олио за пържене

Приготвяне:

Първо сварете картофите с кората в подсолена вода. 

Извадете ги, изчакайте ги да изстинат и ги обелете.

акиснете хляба в прясното мляко.

Почистете хубаво гъбите и ги наситнете. Нарежете също на ситно лука и заедно с гъбите го задушете хубаво. Изчакайте да се изпари водата и да останат само на мазнина. Дръпнете от огъня и добавете лука и гъбите към настърганите на едро картофи.

Поставете в сместа още добре изцедения от прясното мляко хляб, 4 жълтъка, ситно нарязания магданоз и универсалната подправка. Разбъркайте получената смес много добре.

Оформете кюфтенца с големина на мандарина, оваляйте ги в галета, след това ги потопете в леко разбитите белтъци и отново в галета.

Притиснете добре всяко кюфтенце, за да се получи стегната топка. Нека да починат за 10-тина минути, за да се стегнат. Пържете кюфтенцата до златисто.

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft