От продуктите за тестото се замесва нелепнещо тесто, което се оставя да почине около 15 минути. През това време се смесват продуктите за намазване на корите. Тестото се разделя на 6 топки, всяка от които се разточва на много тънка правоъгълна кора (около 1-2 мм), която не трябва да е много широка (съотношението дължина:ширина трябва да е 2:1). Намазва се кората със сметанов слой и се завива на руло (не трябва да е дебело). Рулата се панират в разбитите яйца, овалят се в галета и се пекат до златисто.
Втори вариант: разрязват се с остър нож на парчета, които се пържат в добре сгорещено олио и от двете страни (мазнината не трябва да е нито прекалено силна, нито прекалено слаба). Поръсват се още топли с пудра захар.
Трети вариант: солени, пропускат се сладките съставки, към сметаната се добавя плънка по избор.
При пържения вариант може да се пропусне панировката.
Хрупкави панирани рулца
22 Декември 2011
12234
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари