Хрупкави солени краставички без стерилизация и варене. Е как да не си направиш просто

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хрупкави солени краставички без стерилизация и варене. Е как да не си направиш просто
Хрупкави солени краставички без стерилизация и варене. Е как да не си направиш просто
292011
Хрупкави солени краставички без стерилизация и варене. Е как да не си направиш просто
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Няма човек, който да не обича кисели краставички и да си похапва сладко, сладко през зимата. Вкусът им е божествен.

 

Краставици за зимата без стерилизация

Ако вие, скъпи читатели, все още смятате, че кисели краставички не могат да ви изненадат, не бързайте. Рецептата, която днес ще ви разкрием заслужава специално внимание. 

Броят на съставките се изчислява за един трилитров буркан с краставици. За бутилка от пет литра количеството трябва да се удвои.

 

СЪСТАВКИ

2 кг краставици
100 g сол
1 л вода
3 връзки копър
1 лист хрян
1 глава чесън
4 черен пипер
3 черен пипер
2 дафинови листа
1 ч.

Л горчица на прах
1/4 шушулка от червен пипер
2 черешови листа
2 листа от касис
2 дъбови листа

ПОДГОТОВКА

Почистете краставиците и ги накиснете за няколко часа в студена вода. Накисването е чудесен начин да направите краставиците по-хрупкави. Краищата на краставиците могат да бъдат нарязани по желание. Внимателно измийте бурканчето, не е необходимо да го стерилизирате.

Изплакнете копъра, листа от хрян и листата от череши, касис и дъб със студена вода, обелете чесъна. Поставете половината листа, червен пипер, чесън и подправки на дъното на буркана. Поставете краставиците възможно най-плътно

Загрейте водата в тенджерата и разтворете солта в нея.

Изсипете краставици със саламура, оставете останалите отгоре и покрийте бутилката до капака.

За да направите мариновани краставици посолете след 5 дни. След това изсипете течността (не изхвърляйте подправките и билките), изплакнете краставиците от белия цвят и покрийте с чиста студена вода. Месец по-късно те ще са готови. Такива краставици ще имат вкус от бидонче

 

Ако в него се появи бял цвят, не си мислете, че краставиците са се развалили. Това е млечна киселина, естествен консервант, благодарение на който краставиците ще се съхраняват дълго време. Изплакването не е необходимо. Преди употреба просто изплакнете краставиците във вода. Приятен апетит!

Споделете с нас в коментарите си идеите си за зимнина! И за да кажете на приятелите си как да правят хрупкави краставици за зимата без стерилизация , натиснете бутона "сподели".

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft