Хрупкави сусамени кифлички: Готови за нула време, излизат 2 тепсии, а сусамът не се рони

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хрупкави сусамени кифлички: Готови за нула време, излизат 2 тепсии, а сусамът не се рони
Хрупкави сусамени кифлички: Готови за нула време, излизат 2 тепсии, а сусамът не се рони
60000
Хрупкави сусамени кифлички: Готови за нула време, излизат 2 тепсии, а сусамът не се рони
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички обичат печива с вкусен сусам, в солен или сладък вариант. Днес избрахме за вас бърза и лесна рецепта за Хрупкави сусамени кифлички . Докато се пекат цялата кухня ухае божествено, а вече готови са неустоими и за малки, и за големи! Вижте какво ви трябва за рецептата за тези неземно вкусни сусамени рулца :

Хрупкави сусамени кифлички

Необходими продукти:

  • 800 гр.
брашно
  • 3 чаши (от 100 мл) олио, общо 300 мл
  •  2 чаши (от 200 мл) мляко или вода, общо 400 мл
  • 10 гр. мая
  • 2 яйца
  • 1 жълтък
  • 3 супени лъжици сол
  • 3 супени лъжици захар
  • За намазване и поръсване:

    • 1 белтък
    • 100 г сусам
    • 250 г масло/маргарин

    сусамени кифлички

    Начин на приготвяне: 

    Замесва се тесто от брашно, мая, хладко прясно мляко или вода (и с вода стават доста меки), олио, 2 цели яйца и един жълтък. Пригответе си две чаши (400 мл) хладко прясно мляко, след което го добавяйте постепенно, докато месите, колкото е необходимо (може да не се наложи да използвате цялото количество течност).

    Оставете тестото да втаса около час докато удвои обема си, след което бавно го премесете и го разделете на две равни части.

    Всяка част разточете на не много тънък кръг, нарежете на 8 триъгълника, напълнете по желание, след което навийте рулца без да ги притискате. Намажете всяко руло или го потопете в разбит белтък (с вилица), след което набодете сусам (чрез поръсване). Подредете готовите рулца в намазнена или застлана с хартия за печене тава.

    Едва когато всички рула са готови, тогава включваме фурната на 200 градуса и изчакваме да загрее хубаво. Печете кифличките в предварително загрята фурна за около половин час или докато придобият приятен цвят.

    В оригиналната рецепта пише, че отгоре на всяко руло трябва да се сложи малко масло (общо 250 гр.), но аз не го направих, защото избягвам мазнината. Но вие не го пропускайте, защото се получава още по-добър вкус.

    хрупкави кифлички със сусам

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft