Хрупкави тиквички по гръцки-Бързия начин
19 Юли 2021
21066
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Лятото тиквичките са предпочитан продукт заради лекия им и приятен вкус и множество вариации за приготвяне, но тиквичките по гръцки си остават любима рецепта, а тук може да видите как да ги приготвите уникални.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- тиквички – 3 – 4 броя
- олио – за пържене
- зехтин – 2 – 3 с.л.
- брашно – около 120 г бяло и 60 г царевично
- лед
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете тиквичките по дължина на възможно най-тънко. Аз използвам белачката си за картофи.
Сложете всички тиквички в тенджера, поръсете ги с малко зехтин, царевично и бяло брашно, похлупете и хубаво раздрусайте тенджерата, за да може брашното до се разпредели равномерно.
Загрейте мазнина в тиган. Всяка тиквичка се потапя за секунда в купа с вода и лед и се пуска в тигана да се пържи. Пърженето на тиквичките е съвсем кратко, защото са много тънки. Готовите тиквички се вадят върху кухненска хартия.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари