Хрупкаво чесново пиле по Джейми Оливър

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Хрупкаво чесново пиле по Джейми Оливър
Хрупкаво чесново пиле по Джейми Оливър
admin
Добавена от: admin
67900
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 скилидка чесън
1 лимон
6 солени бисквити
2 супени лъжици масло
4 клонки пресен магданоз
морска сол
прясно смлян черен пипер
2 пълни супени лъжици царевично брашно
1 голямо яйце
2 броя пилешки гърди
зехтин

Обелете чесъна и настържете лимоновата кора. Поставете крекерите с маслото в блендер и добавете чесъна, нарязания магданоз, настърганата лимонена кора и щипка сол и черен пипер. Мелете, докато получите хомогенна смес. Тази смес изсипете в чиния.
В друга чиния сложете брашното, а в трета разбийте яйцата с вилица.
Нарежете пилешките гърди на тънки пържоли. Поставете ги в найлонов плик и ги начукайте кратко с чук за пържоли, за да ги изтъните.
Оваляйте пилешкото в брашното, след това в яйцето и накрая в сместа, която се намира в първата чиния. С ръка наръсете
от останалата смес върху всяка пържолка, за да бъдат добре покрити.
Пилешките пържоли можете да изпечете или да ги запържите в тиган с малко зехтин.
Ако печете, загрейте фурната на най-високата температура, подредете пилешкото в тава и сложете да се пече в топла фурна 15-ина минути.
Ако пържените, поставете тигана на котлона на средна температура, добавете зехтин и ги запържете добре по 4-5 минути от всяка страна, докато получат красив цвят и станат хрупкави.
Може да ги поднесете цели или да нарежете на ивици. Поднесете със свежа салата или варени зеленчуци и парче лимон.

 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft