Хрупкав диетичен сладкиш без грам брашно и захар - максимум екстаз в минимум калории:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хрупкав диетичен сладкиш без грам брашно и захар - максимум екстаз в минимум калории:
Хрупкав диетичен сладкиш без грам брашно и захар - максимум екстаз в минимум калории:
106224
Хрупкав диетичен сладкиш без грам брашно и захар - максимум екстаз в минимум калории:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще приготвим заедно един диетичен сладкиш , който може да се счита за съвършенството в света на нискокалоричните печива, тъй като за неговото приготвяне няма да използваме захар и брашно.

Ако ви е писнало от овесени ядки на закуска и не знаете какво друго да приготвите от тях, ние открихме за вас една необичайна рецепта. Ето как се прави този изключително вкусен и хрупкав диетичен сладкиш без брашно и захар :

Хрупкав диетичен сладкиш без брашно и захар

Основни съставки:

Овесени ядки - 200 грама

Извара с ниско съдържание на мазнини - 200 грама

Яйце - 1 брой

Кисело мляко 2,5% - 250 мл

Сушени сини сливи - 50 грама

Стафиди - 50 грама

Сушени кайсии - 50 грама

Сода - 0,5 чаена лъжичка

Оцет 9% - 1 супена лъжица

Приготвяне:

1.

Всички сушени плодове трябва да бъдат измити и нарязани на кубчета.

2. Вземете купата, в която ще приготвяте тестото за псладкиша: сложете в нея овесените ядки, залейте ги с кисело мляко, намачкайте изварата с вилица и я добавете в купата. Счупете там и едно яйце. Угасете содата в оцета и също ги добавете в купата. Сега объркайте старателно всичко и оставете сместа за 20 минути, така че да набъбнат ядките.

3. След 20 минути опитайте овесените ядки - ако са омекнали, добавете в купата сушените плодове, нарязани предварително.

4. Дъното и стените на форма за торта покрийте с хартия за печене. Може да използвате малко от тестото, за да "залепите" ръбовете на хартията.

5. Прехвърлете цялата смес във формата, равномерно изравнете дебелината ѝ, така че да е еднаква по цялата повърхност на формата.

6. Загрейте фурната на 180 градуса и пъхнете сладкиша вътре за половин час.

7. Охладете готовия сладкиш за една нощ, докато напълно изстине.

8. Овесеният пай излиза перфектно от формата, основната тънкост в приготвянето му е да му се даде повече време, за да изстине. Тогава ще бъде още по-вкусен - отгоре се получава много ароматна коричка, която наподобява хрупкава глазура. Овесените ядки в тестото не се усещат. Ако харесвате ядки (например орехи), спокойно може да добавите и тях.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft