Хрупкав, лесен за приготвяне, вкусен и лек, какво повече може да искаш за вечеря

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хрупкав, лесен за приготвяне, вкусен и лек, какво повече може да искаш за вечеря
Хрупкав, лесен за приготвяне, вкусен и лек, какво повече може да искаш за вечеря
11319
Хрупкав, лесен за приготвяне, вкусен и лек, какво повече може да искаш за вечеря
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

През целия си живот избягвах ястия от патладжани. Аз не ги харесвах по никакъв начин: нито задушени, нито с месо, нито под формата на ролки с различни пълнежи . Не можех да разбера какво намират моите приятели в тях, докато не опитах това ястие.

Ароматните и пикантни хрупкави патладжани в един миг станаха любимо ястие в нашето семейство. Съпругът ми непрекъснато си ги хапва с биричката, а аз обичам да потапям филийки в различни сосове. Не забравяйте да опитате тази рецепта - не можете да пропуснете толкова вкусно нещо!

 

съставки

патладжан 1 брой

Яйце 2 броя

галета 150 g

Пшенично брашно 100 g

Зехтин 200 g

пармезан 50 g

Черен пипер (смлян) 1 ч. Л

риган 0,5 ч.

Л.

Чесън на прах 0,5 ч. Л.

Лук на прах 0,5 ч. Л.

червен пипер 0,5 ч. Л.

 

подготовка

Нарежете патладжана, изплакнете го под течаща вода и го нарежете на надлъжни парчета с дебелина не повече от 1 см. Поръсете всяко кръгче от двете страни със сол. Покрийте тавата с кърпа, поставете върху нея и я покрийте с друга кърпа. Оставете зеленчуците при стайна температура за 30-60 минути. 


Вземете три  дълбоки чинии: в първата разбийте брашното и солта, във втория разбийте яйцата, а в третото сместа от пармезан, галета и подправки в блендер.


Налейте масло в голяма тиган и го загрейте. Изсушете всяко парче от патладжан с кърпа, след което оваляйте в брашно, яйца и накрая в галетата. Изпържете от двете страни, докато се появи приятна златистокафява кора, не повече от 2-3 минути


Поставете готовите патладжани на плоча с хартиена кърпа, за да отстраните излишното олио и след това ги прехвърлете в чиния, за да запазите хрупкавостта.

Сервирайте патладжаните на масата с разнообразни сосове , меса или пресни зеленчуци. Те ще бъдат отлично мезе за бира, закуска в природата или в допълнение към обяда на работното място. Гответе с удоволствие и не забравяйте да споделите с приятелите си новите рецепти!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft