За основата:
125 гр. несолено масло
60 гр. пудра захар
1 яйце
1 ч.л. есенция ванилия
185 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
60 мл прясно мляко
За пълнежа:
175 гр. сладко/конфитюр от къпини
250 гр. пресни къпини (може да замените с плодове от сладко или със замразени)
За поръсване:
100 гр. масло
5 с.л. пудра захар
2 яйца
225 гр. сушен кокос/кокосови стърготини
60 гр. брашно
Загрейте фурната на 180C и намазнете тавичка с размери около 30 x 20 см, след което я покрийте с хартия за печене.
Пригответе основата: разбийте на крем маслото и захарта в голяма купа, докато се получи лека и пухкава смес. Прибавете яйцето и ванилията и объркайте, за да се смесят добре. Добавете с бъркане брашното, бакпулвера и прясното мляко.
Разпределете получената смес в подготвената тавичка, така че да покрие добре дъното. Отгоре намажете сладкото и разпределете върху него равномерно плодовете.
Пригответе поръската: в друга купа разбийте на крем маслото със захарта до пухкава смес. Прибавете яйцата и разбийте, докато се смесят. Дори в сместа да останат малки бучки, няма проблем. Добавете настъргания кокос и 1 с.л. от брашното. Най-накрая объркайте и останалото брашно и разнесете топинга равномерно върху плодовете, като се стараете да ги покриете изцяло.
Печете във фурната за около 30 минути, докато коричката добие златисто-кафяв цвят. Покрийте тавичката с фолио и печете още 5 минути. Извадете готовия сладкиш от фурната и оставете да изстине напълно, преди да го разрежете. Нарежете на квадрати и поднесете.