Тези вкусни пирожки може да са на масата ви за по-малко от час! Приготвят се лесно, с готови кори, и се заливат с газирана вода. Изключително хрупкави са отвън, а вътре са меки като душички!
За тази рецепта нямате нужда от точни мерки, защото всичко се прави "на око".
Хрупкави пирожки с кори за баница
Продукти:
- готови кори за баница
- разтопено масло/маргарин смесено с олио (2:1)
- газирана вода
За плънка:
- фино сирене/извара или по ваш вкус
За намазване отгоре:
- жълтък + 2 ч.л. олио или само масло
- сусам за поръсване
Приготвяне:
В рецептата са използвани две големи пресни кори с кръгла форма. Ако не намерите такива кори, използвайте обикновени, правоъгълни.
1. Нарежете корите на триъгълници.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
2. Намажете всеки триъгълник с мазнина по цялата повърхност, а в по-широкия край сложете плънка.
Снимка: YouTube
3. Навийте като сармички, като първо подгънете краищата, за да не изтече плънката при печенето и след това навийте на руло.
Снимка: YouTube
4. Така приготвените "пурички" се нареждат в намазнена форма за печене, намазват се с мазнина или жълтък и се заливат с газирана вода.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
5. Газираната вода ще шупне при наливане и рулцата трябва да са 1/3 потопени във водата, максимум наполовина.
6. Отгоре ги поръсете със сусам и ги изпечете в загрята фурна на 180 градуса, докато се зачервят и се изпари водата.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!