Хумус с тиква
20 Март 2013
12232
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Нарежете тиквата заедно с кората на малки парченца. Сложете ги в дълбок тиган и добавете малко вода, така че ги покрие наполовина. Сложете тигана във фурната и печете на умерена температура (175 градуса) за 30 минути. Проверявайте готовността с вилица и извадете от фурната, когато тиквата омекне. Охладете леко и обелете.
Сложете тиквата в сито и отцедете много добре. Смачкайте я в кухненски робот или блендер. Счукайте чесъна и го смесете с лимоновия сок. Добавете тахана и разбъркайте добре. Прибавете сместа с тахана към тиквеното пюре. Отново разбийте с робота и опитайте на вкус - подправете при необходимост. Сложете в подходящ съд, поръсете със смлян кимион или накълцан магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари