4 кочана царевица, обелени
1 с.л. зехтин
2 с.л. масло на стайна температура
1 скилидка чесън, счукан
2 с.л. ситно нарязан кориандър
2 с.л. сирене пармезан
1/2 ч.л. морска сол
1/2 ч.л. черен пипер
лют пипер на вкус
Пригответе билковото масло: сложете маслото, чесъна, кориандъра, синьото сирене, солта и пипера в съд с плоско дъно и ги намачкайте с вилица.
Загрейте грил-тиган на силен огън. Леко намажете царевицата със зехтин и сложете на грила. Печете 15-20 минути, като обръщате периодично, докато царевицата се изпече равномерно. Махнете от грила и сложете върху дъска за рязане. Нарежете всеки кочан напречно на 2, като държите горещата царевица с кухненска ръкавица. Поставете царевицата върху плато и намажете парчетата равномерно с билковото масло. Поднесете топла!