1 3/4 ч. ч. фино царевично брашно
1/4 ч. ч. пшенично брашно
1 ч. ч. вода
1 ч. л. бакпулвер
3/4 ч. л. сол
олио за пържене
100-200 г саламурено сирене
3-4 печени чушки
Царевичното и пшеничното брашно се смесват в дълбока купа.
Добавят се бакпулверът и солта.
С бъркане се налива около 1 ч. ч. вода и се замесва тесто.
От тестото се оформят малки топки, които се оставят да отпочинат 10 минути под похлупак.
Печените чушки се нарязват на малки парченца и се разбъркват с натрошеното сирене.
Отпочиналите топки тесто се разточват между 2 пласта фолио.
Върху тестото се сипва от плънката и се завива като пликче с помощта на фолиото.
Пликчетата се запържват в малко олио, като се слагат първо със затворената част надолу, после се обръщат.