Маята се поставя в хладката вода да шупне. Брашното се пресява в дълбок съд и се смесва със сусама, лененото семе, захарта и солта. Замесва се тесто с киселото мляко, втасалата мая и олиото, и се оставя да втасва, докато удвои обема си.
Докато втасва тестото, се приготвя плънката - сиренето се надробява с вилица и се смесва със сметаната и белтъците.
След ще втаса, тесто се разделя на 3 части и от всяка част се разточва кора. Всяка кора се маже с маргарин и с част от плънката, след което се навива на руло.
Две рула се усукват на плитка и се подреждат в кръг в намазнената тава.
Отгоре с ножици всяка плитка се резва в средата и погачата се оставя да втаса. Останалия маргарин се нанася отгоре а преди печене погачата се маже с разбитите жълтъци и се поръсва с ленено семе или сусам.
Пече се около 40 минути на 200 градуса.