Царска месеница със сирене - мекичка, пълна със сирене и цялата на конци! За истински царици в кухнята:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Царска месеница със сирене - мекичка, пълна със сирене и цялата на конци! За истински царици в кухнята:
Царска месеница със сирене - мекичка, пълна със сирене и цялата на конци! За истински царици в...
14370
Източник: gotvach.bg
Царска месеница със сирене - мекичка, пълна със сирене и цялата на конци! За истински царици в кухнята:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тестените произведения са истинска гордост за всяка домакиня, която умее да ги приготвя. Днес ви предлагаме една рецепта, с която просто няма как да сбъркате и със сигурност ще шашнете близки и приятели с тази невероятна месеница със сирене .

Ето как се приготвя най-вкусната царска месеница със сирене :

Царска месеница със сирене

Продукти:

200 мл хладка вода

150 гр.кисело мляко

1 голяма щипка сода бикарбонат

20 гр.мая

2 ч.л.захар

1 1/2 ч.л.сол

2 яйца (без 1 жълтък)

3 с.л.олио

800 гр.брашно

200-250 гр.сирене

царска месеница

За намазване:

4 с.л.олио

50 мл разтопена свинска мас

20 гр.масло

Приготвяне:

Натрошете маята в хладка вода, добавете захарта, разбъркайте хубаво с вилица и оставете за 10-15 минути да шупне.

Изсипете шупналата мая в брашното, в което сте оформили кладенче, добавете олиото, солта, разбитите леко яйца без единия жълтък, киселото мляко с разтворената в него щипка сода и започнете да бъркате сместа първо с вилица, като вземате постепенно от брашното, а след това доомесете на ръка, докато се получи гладка и нелепнеща топка тесто. Може да се наложи да добавите още малко брашно или да не използвате цялото количество - просто следете консистенцията на тестото.

Покрийте тестото и го оставете на топло за 40 минути, покрито с фолио или кърпа. В малка купа разтопете свинска мас и смесете с олио. Готовото тесто разделете на 4 части и всяка разточете на малка правоъгълна кора. Първата намажете с мазнина и поръсете с натрошено сирене, отгоре сложете втора кора и пак намажете с мас и сирене. Двете кори навийте заедно на руло. Така оформете и останалите рула - трябва да се получат 4 броя.

Всяко срежете на две по дължина, така че да се получат 8 парчета. Хванете двата края и ги усучете в противоположни посоки. В тавичка, покрита с хартия за печене, навийте едното парче в средата като охлюв. Останалите усукани рула подредете в кръг около него, докато изпълнят тавата.

Оставете месеницата за 20 минути да бухне хубаво в тавата. Намажете с разбит жълтък с малко олио и изпечете в загрята фурна 35-40 минути до златиста коричка. Извадете готовата месеница и я намажете с масло, покрийте с кърпа за 5-10 минути.

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft