1 кг свинско месо
600-700 гр. мляно месо
500 гр. пилешка пържола
500 гр. гъби печурки
1 глава лук
1 чаша бяло вино
на вкус: сол, Вегета, черен пипер, червен пипер
1. От каймата се правят малки кюфтенца, а пилешкото и свинското месо се нарязват на малки кубчета. По същия начин се нарязват гъбите и лука. С това подготовката на продуктите е готова.
2. В тиган на огъня първоначално се запържват кюфтенцата и се дръпват настрана. В същия тиган се запържва свинското, а след това и пилешкото месо. Накрая в тигана се запържва лукът и към него се добавят гъбите.
3. Трите вида месо заедно с лука се поставят в тава за печене, добавят се виното, подправките и вода, колкото да покрие месото.
4. Пече се на 230 градуса, докато се редуцира течността.
Забележка:
Месото само за малко се запържва в тигана и по-късно се допича до готовност.
Може да се използват и други подправки по ваш вкус.
Добър апетит!