Царски бюрек с мачкани кори
19 Август 2015
74361
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1. В чаша от 200 мл се смесват водата и олиото.
2. Тавичка с диаметър 26 см. се намазва с малко олио
3. 2 кори се подреждат в тавата, така че краищата им да висят извън нея.
4. Поръсват се с олиото и водата.
5. След това се ръсят с натрошено сирене.
6. Всяка кора се пръска със смес от вода и масло, а всяка втора кора - със сирене.
7. Само първите две кори се поставят с краищата извън тавата, а всички останали се нареждат намачкани в нея, поръсват се с течността и сиренето.
8. Последните две кори се поръсват само с маслената смес.
9. Най-отгоре бюрекът се ръси със сусам и се поставя да се пече веднага на 180 градуса в предварително загрята фурна около 30-40 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари