Всички съставки за тестото сложете в голяма купа и омесете гладко и еластично тесто. Премесете го още веднъж бързо с ръце, докато престане да лепне по ръцете. Оформете тестото на топка и го намажете на тънък пласт с олио, увийте го в найлон и го поставете в купа на стайна температура за на най-малко половин час.
Втасалото тестото прехвърлете върху кърпа, поръсена с брашно, и го разточете на правоъгълник. Оставете го да се отпусне за 5 минути. След това повдигнете леко тестото с ръце и внимателно го разтегнете на още по-тънка кора от средата към краищата. Повторно го поставете върху кърпата.
В купа разбийте мазнината за плънката, добавете 2 - 3 яйца, сол, натрошеното сирене, шепа (и малко) брашно и объркайте всичко добре. Оставете плънката да престои около 1/2 час, след това разпределете плънката върху тестото и сгънете като щрудел. С помощта на малка чинийка изрязвайте парчета от щрудела и ги пускайте в съд с вряща вода. Варете в продължение на 10-12 минути. Сварените щруделчета извадете в намазнена тава, залейте ги с препържен бекон или сланина и ги допечете в загрята фурна до зачервяване..
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Царски щрудел със сирене - по традиционна хърватска рецепта
Царски щрудел със сирене - по традиционна хърватска рецепта
30 Септември 2015
30533
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари