Царско солено руло със 7 листа кори за баница! Идеално за всеки празник, супер вкус за нула време:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Царско солено руло със 7 листа кори за баница! Идеално за всеки празник, супер вкус за нула време:
Царско солено руло със 7 листа кори за баница! Идеално за всеки празник, супер вкус за нула време:
76994
Царско солено руло със 7 листа кори за баница! Идеално за всеки празник, супер вкус за нула време:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рулото е толкова хубаво, че всеки ще ви пита за рецептата - царско солено руло , любимо на всички празненства. Това руло е толкова вкусно и красиво, че вярваме, че тази рецепта ще ви послужи добре за предстоящите празници.

Просто, бързо и лесно приготвяне. Опитайте сами и семейството ви ще бъде щастливо и възхитено от тази рецепта. Ето какво ви трябва:

Царско солено руло

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

  • 3 яйца
  • 100 мл олио
  • 100 мл кисело мляко
  • 200 г кашкавал
  • 100 г накълцан на ситно спанак
  • малко сол
  • 7 листа готови кори за баница

Печете на 200°C (390°F) за 15 минути

Покрийте с влажна кърпа, за да омекне и рулото да се завие по-лесно

За пълнежа са ви необходими:

  • 3 супени лъжици крема сирене
  • 150-200 г заквасена сметана
  • 200 г шунка, нарязана на тънки листове

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Разбийте три яйца, докато шупнат добре. Добавете 100 мл олио, 100 мл кисело мляко, 200 г дребно/прясно сирене по избор, както и 100 г нарязан на много ситно спанак.

яйца със спанак

Подправете с щипка сол и разбъркайте. Оставете сместа настрана и отворете корите. Необходими са ви седем кори за баница. Намаслете тава с размери 45x33 см (или приблизително) и я постелете с хартия за печене.

руло с кори за баница

Поставете едната кора във формата и разпределете плънката по цялата повърхност. Продължете процедурата до изчерпване на материала. Върху последната кора също сложете плънка.

Включете фурната да загрее на 200 градуса, след което като достигне температурата, сложете тавата да се пече само за 15 минути. Когато се изпече, покрийте кората с влажна кърпа, за да омекне и по-лесно да се навие после.

изпечена баница със спанак

Поставете лист хартия за печене отгоре и внимателно завийте на руло заедно с кърпата, след което оставете да изстине. През това време пригответе плънката: в купа сложете 3 супени лъжици крема сирене (Филаделфия или по избор). Добавете 150-200 г заквасена сметана и разбъркайте.

Когато кората се охлади, я отвийте от кърпата, премахнете хартията за печене, след което намажете цялата повърхност със сместа от крема сирене и заквасена сметана. Наредете тънки листове шунка по избор (около 200гр).

руло с шунка

Внимателно навийте отново рулото, след което го увийте във фолио и оставете да стегне в хладилника за няколко часа, а най-добре цяла нощ. Тогава се нарязва на парчета и изглежда много декоративно. 

царско солено руло

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft