200g меко масло
200g пудра захар
кората и сока на 2 червени портокала
кората на 1 лимон
200g бадемово брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
4 яйца
1 чаша овче кисело мляко
1 червен портокал, нарязан на резени (сегменти)
ядивни цветя за украса (например цвят от роза, теменужка...)
Загрейте фурната на 180C и намазнете и покрийте с хартия тавичка или форма за печене. Стрийте с пръсти пудрата захар и кората от портокалите и лимона, докато получите ароматна жълтеникава смес. Разбийте на пухкав крем маслото и захарта. Добавете яйцата – едно по едно – като разбивате добре между всяка нова порция. В отделна купа смесете бакпулвера и бадемовото брашно. Прибавете сместа постепенно към масления крем, добавете сока от двата портокала и внимателно омесете. С лъжица прехвърлете тестото в приготвената форма и загладете повърхността. Печете 35 минути, или докато кейкът стане златист и при тест с дървена клечица тя излезе суха. Оставете да се охлади, след това покрийте с киселото мляко, наръсете с нарязаните парченца портокал и украсете по желание с ядивни цветя.