Вкусна и деликатна торта с целувчен блат , нежен крем и ядки, която се приготвя без брашно. Уникален десерт, който може да хапвате без угризения - ангелски лек и много лесен.
Целувчена торта без брашно
Продукти:
10 белтъка
300 гр. орехи
2 с.л. царевично нишесте
400 гр. захар
1/2 ч.л. лимонов сок
За крема:
10 жълтъка
2 с.л. какао
150 гр. захар
200 гр. масло
200 мл прясно мляко
1 с.л. царевично нишесте
Приготвяне:
Първо отделете белтъците от жълтъците.
Разбийте белтъците с миксер до пухкавост и добавете лимонов сок.
Продължавайте да разбивате, като постепенно добавяте захар, докато се получи стабилна маса.
След това добавете пресятото царевично нишесте.
Внимателно разбъркайте сместа, добавете нарязаните ядки (орехи) на части.
Разбъркайте до гладка, въздушна смес.
Покрийте тавата за печене с хартия за печене.
Изсипете белтъчната смес върху хартията и я разпределете равномерно по цялата площ.
Загрейте фурната на 170 ° C и печете целувчения блат за 30-35 минути.
Нарежете готовия, охладен меренг на две равни части. Ще получите 2 блата.
За крема:
Поставете жълтъците в дълбока купа, добавете захарта.
Разбийте всичко с миксер до гладка смес.
Добавете царевичното нишесте и какаото, разбъркайте до гладка смес.
След това изсипете млякото, разбъркайте.
Поставете сместа на слаб огън.
Непрекъснато разбърквайки крема на огъня, оставете да се сгъсти.
Дръпнете от котлона и охладете.
Разбийте мекото масло с миксер до светъл цвят.
След това добавете охладения крем лъжица по лъжица, като разбърквате непрекъснато с миксер.
Внимание! За да не се пресече кремът, маслото и сместа трябва да са с приблизително еднаква температура.
Намажете равномерно първия целувчен блат с крем.
Покрийте с втория блат и намажете отгоре и отстрани тортата с крем.
Отгоре поръсете с накълцани ядки.
Пъхнете готовата торта в хладилника за няколко часа.
Да ви е сладко!