Целувчена торта с лешници и шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Целувчена торта с лешници и шоколад
Целувчена торта с лешници и шоколад
admin
Добавена от: admin
20356
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата:
10 бр. белтъци
500 г захар
2 ч.л. оцет
За крема:
10 бр. жълтъци
300 г захар
3 с.л. какао
2 с.л. брашно
300 мл прясно мляко
2 ванилии
250 г маргарин или масло
200-300 г смлени лешници
250 г бита сметана

Блата: 10 белтъка се разбиват добре със захарта и се добавя оцета. Готовата смес се изсипва в тава, покрита с намазнена с масло готварска хартия. Предварително се загрява фурната на 200 С. След като се сложи тавата в фурната се намалява на 175 С и се пече 10 минути, след което се намалява на 150 С и се пече 50 минути. Готовият блат се реже на три - да се получат три блата.
Крема: Жълтъците, захарта, какаото и брашното се разбиват, след което се добавя прясно мляко и се вари на тих огън при постоянно бъркане. Като се сгъсти до пудинг се добавят ванилиите и се оставя да изстине. Отделно се разбива маслото и се добавя към вече изстиналият крем, разбърква се добре и се добавят смлените лешници.
Тортата се оформя като се реди: блат, крем, сметана, като кремът и сметаната се разпределят равномерно за трите блата. Декорира се с цветни захарни пръчици, лешници, настърган шоколад.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft