За целувчената основа:
4 белтъка
225 гр. кристална захар
За сладоледения топинг:
600 мл. сладкарска сметана
200g пудра захар
300g 34% черен шоколад, грубо натрошен
Загрейте предварително фурната на около 145 градуса. Облепете кръгла форма с подвижно дъно с диаметър 23 см. и дълбочина 8 см. с хартия за печене. Разбийте белтъците в дълбока купа, докато се втвърдят. Бавно започнете да добавяте захарта и разбивайте, докато се усвои напълно от белтъците. Прехвърлете сместа във формата за печене, поставете на средната скара във фурната и печете за около час, или докато целувченият блат е твърд на пипане. Извадете от фурната и оставете да се охлади във формата. Разбийте сметаната, докато се втвърди, добавете захарта и шоколадовите парченца в разбитата сметана и излейте върху охладения целувчен блат (все още във формата). Поставете във фризер за поне 4 часа. Преди поднасяне, покрийте тортата с горски плодове.