Цепвам пиленцето и пълня с божествената плънка: Най-сочните пилешки гърди се правят точно за 15 минути!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Цепвам пиленцето и пълня с божествената плънка: Най-сочните пилешки гърди се правят точно за 15 минути!
Цепвам пиленцето и пълня с божествената плънка: Най-сочните пилешки гърди се правят точно за 15...
12420
Цепвам пиленцето и пълня с божествената плънка: Най-сочните пилешки гърди се правят точно за 15 минути!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Независимо дали са под формата на печено, в гирос, във вкусен сос с паста или картофено пюре, може би дори здравословната версия с ориз - пилешките гърди са обяд, с който просто не може да сбъркате.

По-долу можете да видите рецептата за т.е.  пиле хаселбек , прочуто по цял свят заради невероятната му сочност. Приготвянето на този деликатес няма да ви отнеме повече от 15 минути, основната работа върши фурната, а на вас остава да се насладите на невероятния вкус. Ето как да си приготвите невероятно сочните Пилешки гърди със спанак и сирене :

Пиле Хаселбек

Необходими съставки:

  • Пилешки гърди, две половини;
  • 50 г пресен спанак;
  • 50 г сирене рикота;
  • 100 г настъргана гауда;
  • Сол, черен пипер, чесън на прах;
  • Зехтин.

Приготвяне:

1.

Запържете ситно нарязан спанак в малко зехтин. След три минути добавете сиренето рикота и подправките. Оставете сместа леко да се охлади.

2. Нарежете прорези на около инч един от друг (приблизително 2 - 2,5 см) по цялата половина на пилешките гърди, като внимавате да не прорежете цялото месо. За да улесните разрязването на пилето, можете да го поставите между две дървени дръжки и да режете, докато ножът докосне дръжката, оставяйки дъното на пилето непокътнато.

пиле хаселбек

3. Подредете нарязаното пиле върху тавичка, застлана с хартия за печене, и добавете сместа от рикота и спанак във всеки улей.

4. Намазват се със зехтин, покриват се обилно с настърган кашкавал (гауда) и се пекат около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.

пълнени пилешки гърди

5. Сервирайте топло с любимата гарнитура.

пиле хаселбек

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft