Цепнати кифлички с моцарела и салам

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Цепнати кифлички с моцарела и салам
Цепнати кифлички с моцарела и салам
admin
Добавена от: admin
8719
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
1,2 кг брашно
20 гр. суха мая
300 мл прясно мляко
300 мл вода
120 гр. свинска мас
3 супени лъжици захар
4 супени лъжици сол
За плънката:
250 гр. сирене моцарела
100 гр. салам
За намазване:
1 яйце
За поръсване:
ким, сусам, мак или кимион на вкус

1. Маята със захарта и 1 чаена лъжичка брашно се разтварят в чаша хладка вода и се оставят 10 минути, за да се активира маята. Млякото и водата се смесват и загряват леко, за да са хладки. 

2. Замесва се тесто с всички посочени съставки и се оставя да почине, докато се режат продуктите за плънката. 
3. Тестото се разделя на четири топки и всяка се разточва и нарязва на 8 триъгълника. На всеки триъгълник се слага по парче моцарела и парче салам. В широката част на всеки триъгълник тестото се цепва с остър нож за пица и се навива кифличка или просто се прегъва. 


4. Намазват се с разбито яйце и се поръсва със семена по желание. Оставят се да втасат около 20-30 минути, а през това време фурната се включва на 200 градуса. 
5. Кифличките се пекат около 20 минути или докато се зачервят.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft