Прекрасен десерт, който ще се хареса на всеки! Всяко залче от идеалното сочната циганска торта събужда сладки усещания, които се помнят дълго. Супер е като идея за десерт на домашната трапеза, отличен е и за празници. Не пропускайте да го направите при първа възможност!
1. В голяма купа разбийте яйцата със захарта. Бийте, докато се появи следа от миксера при движението на бъркалките.
2. След това добавете млякото, олиото, брашното, бакпулвера, какаото и с помощта на лъжица хубаво разбъркайте.
3. Изсипете сместа и я поставете да се пече в намазнена тава на 180 градуса, около 20 минути.
4. Готовият блат трябва да се остави да се охлади.
5. За сиропа: млякото и захарта се поставят на огъня, за да се разтопи захарта, а сиропът да стане горещ.
6. Добре охладеният блат се залива с горещия сироп, след което се оставя малко да попие.
7. Горната повърхност на тортата се намазва с мармалад (няколко супени лъжици, количеството е по желание).
8. Накрая отгоре се шприцова или намазва разбитата сметана, след което тортата се нарязва на квадрати. Вкусът на сочната циганска торта, или още известна под името циганско реване, е най- добър, след като престои няколко часа.
Циганска торта - невероятно сочна и лесна
3 Септември 2015
298430
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари