За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Цигански кекс - идеалната рецепта за кейк: копринено мек и сочен отвътре
Цигански кекс - идеалната рецепта за кейк: копринено мек и сочен отвътре
14 Март 2019
23865
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
80 гр.маргарин
2 яйца
170 гр.захар
1,5 с.л.какао
170 гр.заквасена сметана
1 ч.л.сода за хляб
150 гр.брашно
Никой не може да устои на парченце мек и ароматен кекс. Идеалният трябва да е копринено нежен и сочен отвътре. Днес сме ви приготвили една рецепта-съкровище за цигански кекс. Не знаем точно защо се нарича така, но е наистина вкусен и елементарен за приготвяне.
Разтопете маргарина. Разбийте яйцата със захарта, добавете какаото, заквасената сметана, разтопения (не горещ) маргарин, брашното, содата (можете да замените с бакпулвер) и разбъркайте добре.
Прехвърлете сместа в намазнена форма за кекс и печете на 190 градуса около 45 минути. Готовността на кекса проверете с дървена пръчица.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари