За блата:
Счупете яйцата в купа и ги разбийте с миксер, като постепенно добавяте захарта. След като получите хомогенна смес, добавете млякото, олиото, какаото и отново разбийте. След това добавете бакпулвера и смлените орехи. Накрая започнете да добавяте брашно, докато получите гъста смес като за кекс.
Разпределете сместа тавичка за печене с диаметър 38-40 см и печете на температура от 250 градуса до готовност.
За крема:
В тенджера на огъня сложете захарта, водата и ванилията да заврат. След като сместа кипне, дръпнете настрана. Нарежете блата с чаша - трябва да ви излязат около 25-27 сладкишчета. Останалото тесто от изрезките поставете в горещия сироп и разбъркайте, докато получите еднородна гъста смес. Сместа разпределете върху сладкишчетата. Накрая разбийте сметаната и украсете с нея тортичките.
Забележка:
Мерителната чаша е 150 мл, а кафената чашка - 70 мл