Цигански щрудел - всички съставки се измерват с чаша. Опитайте и ще останете изумени!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Цигански щрудел - всички съставки се измерват с чаша. Опитайте и ще останете изумени!
Цигански щрудел - всички съставки се измерват с чаша. Опитайте и ще останете изумени!
admin
Добавена от: admin
170045
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Сухи съставки за тестото (мерителната чаша е от 200 мл):

1 чаша брашно

1 чаша захар

1 чаша грис

1 бакпулвер

1 ванилова захар

Плънка със сирене:

500 гр. извара (обезсолено сирене)

1 яйце

1 лимон - кората

1 ванилова захар

200 гр. заквасена сметана

4 супени лъжици захар (или на вкус)

Плънка с вишни:

500 гр. пресни вишни или от компот (може и череши)

3 супени лъжици масло

3 супени лъжици галета

3 супени лъжици захар

½ лимон - сока

малко канела

Заливка:

2 яйца

250 мл прясно мляко

250 мл сметана (неразбита)

2 супени лъжици захар

Опитайте този освежаващ сладкиш - ще бъдете изумени!

1. Загрейте фурната до 180 градуса. 

2. Намажете тава с диаметър 30 см с олио.

3. Смесете всички сухи съставки и цялата смес разделете на три части в три различни съда.

4. В друг дълбок съд смесете съставките за плънката от сирене.

5. Разтопете маслото, добавете галетата и я запържете няколко минути. Оставете настрана да изстине и добавете вътре вишните (без костилки), лимоновия сок, захарта и канелата. Объркайте.

6. В трети дълбок съд разбийте заливката от яйцата, млякото, сметаната и захарта.

7. В тавата първо изсипете първата част от сухата смес, отгоре разпределете половината от вишните, след това - половината от плънката със сирене, отново част от сухата смес, отгоре останалата част от вишните, после останалата плънка със сирене и накрая - последната част от сухата смес.

8. Накрая отгоре залейте с яйчената смес и добре набодете целия щрудел с вилица на всеки няколко сантиметра, за да може течността да стигне до дъното. Оставете го за 10 минути да престои.

9. Печете във фурната 45 - 55 минути.

10. Преди да го поднесете, първо охладете добре сладкиша, за да може хубаво да се разреже.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft