Цитрусова салата с кардамон
21 Март 2012
5275
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 голям розов грейпфрут
3 портокала или комбинация от обикновени портокали, червени портокали и мандарини
1/4 чаша мед
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
1/4 ч.л. смлян кардамон
Обелете плодовете и накъсайте отделните парченца. Сложете всички плодове в купа. Изцедете излишния сок от купата в тенджера. Добавете към него лимоновия сок, меда и кардамона. Сложете тенджерата на котлона и оставете сместа да заври, след което намалете котлона. Оставете сместа да къкри за около 10 минути и свалете от котлона. След което я оставете да изстине на стайна температура. Изсипете сместа върху плодовете и внимателно разбъркайте, за да покриете всички плодове. Оставете ги да престоят за 15 минути и охладете за малко, преди за сервирате
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари