Цитрусова салата с мента и меден дресинг

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Цитрусова салата с мента и меден дресинг
Цитрусова салата с мента и меден дресинг
admin
Добавена от: admin
5912
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 портокала
2 розов грейпфрут
2 жълт грейпфрут
2 мандарини или клементини
1 с.л. ванилена захар или мед
2 ч.л. вода от портокалов цвят (или розова вода)
1 с.л. мед, затоплен
1 с.л. листенца прясна мента
 


Измийте и подсушете плодовете. Пригответе голяма дъска за рязане, остър нож и купа за кората на плодовете. Отрежете двата края на плодовете и с помощта на ножа отрежете кората, като придържате плода изправен, а с ножа белите внимателно кората резен по резен, така че да не прорязвате вътрешността. Обработете така всички плодове и ги нарежете на тънки резени.
Върху голямо плато подредете плодовете по цветове, така че да се застъпват (като керемиди).
В малка купа разбъркайте портокаловата (розовата) вода с меда и ванилената захар, докато захарта се разтвори. С малка лъжичка поръсете получения сос навсякъде върху подредените на пластове плодове.
Нарежете на ситно ментовите листа - запазете няколко цели за украса - и ги поръсете върху салатата.
Поднесете веднага! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft