Цитрусова шарлота
22 Декември 2011
3311
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Жълтъците, ароматните подправки, плодовите сокове, виното и захарта се разбиват на огъня, докато се превърнат в гъста маса.
След отстраняването на сместа от огъня се прибавя накиснатият в студена вода желатин и се разбърква, докато се разтвори, а след охлаждането й се примесват разбитите на сняг белтъци.
Сместа се изсипва във форма и се оставя да желира.
Готовата шарлота се обръща в подходящ съд, гарнира се с кейковите резенчета и с разбитата с пудра захар сметана и се поднася. Украсата търпи вариации - може просто да се полее с топинг по желание или да се поднесе с топка от любимия сладолед.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари