Цялата тайна е в маринатата: Рецепта за най-сочните празнични ребра от читателка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Цялата тайна е в маринатата: Рецепта за най-сочните празнични ребра от читателка
Цялата тайна е в маринатата: Рецепта за най-сочните празнични ребра от читателка
19043
Цялата тайна е в маринатата: Рецепта за най-сочните празнични ребра от читателка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Здравейте, скъпи приятели и скъпи домакини. Днес ще ви представя една рецепта за приготвяне на най-сочните ребърца . Цялата тайна е в маринатата и начина на печене. Вярвам, че ще ви хареса и ще заеме важно място на празничната ви трапеза. И че ще ги хапнете с удоволствие, в това съм сигурна - Валентина. Ето и нейната рецепта за най-сочните мариновани ребра :

Най-сочните печени ребърца

Продукти: 

Свински ребра с месо, коремна част (моето парче тежи 3,5 кг)

За първата марината:

10 скилидки чесън

3-4 чаени лъжички готварска сол

черен пипер

розмарин

50 мл олио

За втората марината:

150 г гъст доматен сос

1 супена лъжица олио

2 супени лъжици соев сос

1 супена лъжица балсамов оцет

черен пипер

Приготвяне: 

Отцедете излишната вода от месото, като го попиете с хартиена, кухненска кърпа, която ще абсорбира влагата. 

ребра подготовка

Отстранете вените и излишната мазнина от парчето. С остър нож направете разрези между ребрата, за да се реже лесно по-късно, но и да се поемат по-добре подправките.

свински ребра марината

Пригответе първата марината: в хаванче смесете чесъна, солта, черния пипер и малко розмарин, добавете малко олио и направете хубава паста. Намажете хубаво месото с тази смес от чесън и подправки отгоре и отвътре на разрезите.

ребра нарези

След като намажете месото от двете страни, с остър нож нарежете ребрата и ги отделете от месото, след което го подправете със същата марината отвътре. така цялото месо ще абсорбира чудните аромати.

ребра нарязване

ребра мариноване

Така приготвеното месо е готово за опаковане. Увийте го в прозрачно фолио за печене (може плик за печене), а след това го увийте в алуминиево фолио и го оставете в хладилник за поне 5-6 часа, като най-добре ще е да пренощува.

мариновани ребърца

Когато става въпрос за приготвяне на такова празнично месо, няма да бързате, ако искате да се получи перфектно. След като месото престои, може да се постави в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 1 час и 30 минути.

печени ребра

След това пригответе втората марината: в купа сложете 150 г гъст доматен сос (или сос), 1 супена лъжица олио, 2 супени лъжици соев сос, една супена лъжица оцет балсамико и черен пипер на вкус. Извадете ребрата от фолиото и внимателно ги намажете с втората марината.

мариновани ребра на фурна
Върнете го във фурната по следния начин: намажете от едната страна и печете 20-25 минути, след което го обърнете и печете още 20-25 минути, през цялото време на 180 градуса.

Когато сложите месото в тавата да се пече (с втората марината), най-добре е да покриете тавата с хартия или да сложите малко вода, за да не ви загори. 

вкусни печени ребра

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft