Цяла вечер се тъпкаха с пастета до пръсване! Да им кажа ли? Не, не е гъши дроб, даже не е от месо! Опитайте и вие:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Цяла вечер се тъпкаха с пастета до пръсване! Да им кажа ли? Не, не е гъши дроб, даже не е от месо! Опитайте и вие:
Цяла вечер се тъпкаха с пастета до пръсване! Да им кажа ли? Не, не е гъши дроб, даже не е от...
168568
Цяла вечер се тъпкаха с пастета до пръсване! Да им кажа ли? Не, не е гъши дроб, даже не е от месо! Опитайте и вие:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно и вие обичате пастет от гъши дроб . А какво ще кажете за нещо постно, не по-лошо на вкус? По рецептата се получава изключително нежен и вкусен пастет : спокойно може да го поднесете на празничната трапеза, а гостите не биха и предположили от какво е направено лакомството.

В идеалния случай сервирайте пастета с крекери, тост, гарниран с мариновани зеленчуци. Може да опитате също да добавите  карамелизиран лук  и подправки, те придават сладко-кисел пикантен вкус , който перфектно разкрива всички качества на пастета!

Съставки:

100 гр. гъби печурки

1 глава лук

2 с.л. зехтин

2 скилидки чесън

140 гр. орехи

1 чаша леща

2 с.л. лимонов сок

1 с.л. соев сос

по 1 щипка розмарин и мащерка

сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

  1. Измийте лещата, покрийте с вода и сварете. Накълцайте чесъна и лука, гъбите изплакнете и залейте с вряла вода.постен пастет с гъби
  2. Изпържете в зехтин първо лука и чесъна до прозрачно, след това добавете гъбите. Гответе още 5-8 минути. В друг тиган (трябва да е сух) запържете до златисто-кафяво орехите.орехи и  гъби
  3. Смесете соевия сос, захарта, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус.
  4. Разбъркайте сварената леща, ядките, пържените гъби, лука и чесъна, добавете ароматни билки, сместа със соевия сос и смелете с блендер или миксер. Консистенцията трябва да бъде хомогенна. Готовият пастет може да се съхранява в хладилник до 4 дни.постен пастетпостен пастет с леща и гъби
Кой би си помислил, че от леща и гъби ще получите този вкус! Непременно опитайте, а после споделете рецептата!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft