Цяла зима се съсипваме да ядем боба така, на салатка с ракийка, оле, оле!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Цяла зима се съсипваме да ядем боба така, на салатка с ракийка, оле, оле!
Цяла зима се съсипваме да ядем боба така, на салатка с ракийка, оле, оле!
5818
Цяла зима се съсипваме да ядем боба така, на салатка с ракийка, оле, оле!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Моят приятел просто обича месото. Готов съм да го ям постоянно и под всякаква форма. И когато тя ми каза, че почти цяла зима заменя месото с боб, не можех да повярвам на ушите си. Оказва се, че свекърва им е дошла при тях и е донесла със себе си буркан с боб . Моята приятелка толкова хареса бобът , че записала рецептата и вече  години наред си го прави в края на лятото.

Аз също се интересувах много от това ястие. И след дегустацията му се зарадвах. Продуктите са познати и достъпни. Самият процес на готвене не изисква специални умения. А вкусът на  бобът е страхотен. Не забелязах как сам изядох половината буркан от раз. Сега искам да споделя това чудо с вас.

 

Съставки

Боб 3кг

Домат 1,5 кг

Моркови 300 гр

Лук 0,5 кг

чушки 1 кг

Слънчогледово олио 100 мл

Захар 200 гр

Сол 2 с.л. 

Оцет 35 мл

 

Подготовка

Накиснете зърната боб в чиста вода и оставете да престоят една нощ. Сменете водата сутрин и варете зърната за 40 минути. Изцедете течността.


Обелете морковите, лука и чушките. Накълцайте зеленчуци на случаен принцип. Прехвърлете пюрето в тенджера, оставете да заври и гответе 20 минути, като разбърквате от време на време. 


Добавете сол, захар, олио и боб. Разбъркайте и гответе още 40 минути. През това време могат да се подготвят бурканите. Измийте ги със сода за хляб и стерилизирайте. Сварете капаците, ако са метални. 


Изсипете оцета в бобовия бульон и варете 10 минути. След това подредете в буркани и затворете капаците. Обърнете консервите, увийте ги в топла кърпа и оставете за един ден. 

Когато бурканите са напълно охладени, те могат да бъдат поставени в мазето или килера. Заготовката може да се използва за приготвяне на ястия, салати и като гарнитура. Дори само така да го хапвате е невероятно вкусни и задоволяващо. Заслужава си да опитате!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft